preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zapruđe Zagreb

 


Učenicima se nudi velik izbor slobodnih aktivnosti u našoj školi ili izvan škole, ali u školskim prostorima. Sve se održavaju u poslijepodnevnim satima u prostorima škole i školske sportske dvorane ili na sportskim terenima oko škole.


 


IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI ŠKOLE

ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA


Recitatori - voiteljica: Romana Carin

Cvjećari- voditeljica: Snježana Vlahović

Mala eko grupa – voditeljica: Zvjezdana Budoš

Lutkarska grupa – voditeljica: Katica Periša

Planinarsko-ekološka grupa „Gojzeki“ – voditeljica: Duška Marcić Svilar

Ritmičko-plesna grupa – voditeljica: Sanda Mahin

Mali zbor - voditeljica: Suzana Krmelić

Recitatorska grupa - voditeljica:  Mirjana Dodig

Univerzalna sportska igraonica - voditeljica:  Sanja Dajić

"Bistrići" - voditeljica: Anamarija Lovrentjev

Školski vrt - Vrtograd - voditeljica: Jana Lekić

Likovna grupa - voditeljica: Borka Prugovečki

 


IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI ŠKOLE

ZA UČENIKE VIŠIH RAZREDA


 

 

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI U NAŠOJ ŠKOLI


Pregledajte ponudu izvannastavnih aktivnosti u našoj školi i odlučite koju vještinu želite razvijati. Pridružite se vama zanimljivoj grupi, otkrijte nova znanja i upoznajte učenike koje zanima isto što i vas.

 


FILMSKA ZAPRUĐE

Filmska Zapruđe izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Anabela Crnković, a namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda. Učenici će gledati filmove, komentirati ih i snimati kratke videouratke. Učenici se mogu pridružiti virtualnoj učionici na platformi MS Teams. Aktivnosti će se provoditi na daljinu u unaprijed dogovorenim terminima putem zadataka na platformi.


GRUPA KNJIŽNIČARA - KNJIGOLJUPCI

Grupa knjižničara izvannastavna je aktivnost koju vodi knjižničarka Dijana Čupić, a namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda. Učenici će se moći samostalno služiti školskom knjižnicom, pretraživati i vrednovati izvore znanja, sudjelovati u aktivnostima koje organizira školska knjižnica, projektima i Priči u podne ili Pričofestu. Također, učenici će čitati nove knjige za djecu i mlade te raspravljati o pročitanome. Naučiti pisati preporuke o knjigama koje su pročitali. On line sudjelovati na kvizovima i kulturnim manifestacijama primjerenim njihovoj dobi. Izrađivati razne materijale kojima se popularizira čitanje, korištenjem raznih digitalnih alata. Učenici se mogu pridružiti virtualnoj učionici na platformi MS Teams. Aktivnosti će se provoditi na daljinu u unaprijed dogovorenim terminima putem zadataka na platformi.


NOVINARSKA GRUPA

Novinarska grupa izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Dražena Kukolj, a namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda. Aktivnosti mogu pristupiti svi koji poznaju rad na računalu putem platforme MS Teams. Aktivnost potiče razvijanje pisanog izraza, usvajanje osnova novinarstva, usvajanje vrsta medija, novinarskog stvaralaštva te potiče učenike posebnih kreativnih sklonosti. Aktivnosti će se provoditi na daljinu u unaprijed dogovorenim terminima putem zadataka na platformi.


LIKOVNA SKUPINA

Likovna skupina izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Sanja Fabijančić, a namijenjena je učenicima od 5. do 7. razreda. Učenici će stjecati nova likovna znanja, biti poticani na kreativnost i upoznavanje novih likovnih tehnika. Učenici se mogu pridružiti virtualnoj učionici na platformi MS Teams. Aktivnosti će se provoditi na daljinu u unaprijed dogovorenim terminima putem zadataka na platformi.


EKO GRUPA

Eko grupa izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Dijana Gnječ, a namijenjena je učenicima 8. razreda. Učenici će istraživati zadane eko teme (zbrinjavanje otpada, nedostatak pitke vode, štednja električne energije, pravilna prehrana). Aktivnosti će se provoditi na daljinu u unaprijed dogovorenim terminima putem zadataka na platformi.


PRVA POMOĆ

Prva pomoć izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Milica Mrčela, a namijenjena je učenicima 7. razreda. Aktivnost će se provoditi kombinacijom nastave na daljinu i nastave na otvorenom u crvenom tjednu utorkom 3. i 4. sat popodne.


DEBATNI KLUB

Debatni klub izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Izeta Colarić, a namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda. Učenici će naučiti sve elemente kvalitetnog učenja, javni nastup, kako argumentirano iznositi mišljenje, kako tolerirati i prihvaćati različita mišljenja... Aktivnost će se provoditi povremenim sastancima s učenicima istih odjeljenja, a kasnije videokonferencijom i zadacima preko platforme MS Teams srijedom i četvrtkom od 15 do 16 sati.


ŠKOLSKI PJEVAČKI ZBOR

Školski pjevački zbor izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Snježana Stojaković, a namijenjena je učenicima od 4. do 8. razreda. Aktivnost će se provoditi kombinacijom nastave na daljinu i nastave na otvorenom ili u manjim skupinama (glasovima) u kabinetu glazbene kulture.

Probe zbora će se održavati petkom 7. i 8. sat.


ŠAH

Šah je  izvannastavna je aktivnost koju vodi učitelj povijesti i geografije Igor Stojaković. Provodit će se nastavom na daljinu na platformi Teams. Svakog ponedjeljka će u šahovskoj učionici na Teamsu biti objavljene posebne lekcije za početnike, kao i za učenike koji o šahu već nešto znaju. Učenici će zadatke rješavati tijekom tjedna, prema mogućnostima. Šahovska natjecanja održavat će se prema dogovoru, preko web stranice Chess.com.

 

 


DODATNA NASTAVA IZ:BIOLOGIJE

Dodatna nastava iz biologije izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Milica Mrčela, a namijenjena je učenicima 8. razreda koji žele proširiti znanje iz biologije. Učenici će se pripremati za natjecanje iz biologije. Radit ćemo na projektima povezanim uz zdravu prehranu te projekt COVID-19, a odnosi se na važnost i učinak redovitog pranja ruku. Projekt je ozbiljan, a glazbeni broj je samo veseli uvod u vrlo važnu temu :). Aktivnost će se provoditi za početak uglavnom na daljinu, u plavom tjednu petkom 6. sat jutarnje smjene.

 
HRVATSKOG JEZIKA

Dodatna nastava iz hrvatskog jezika izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Lejla Kulenović,  a namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda koji pokazuju nadprosječne rezultate ili iznimno zanimanje za predmet. Učenici će razvijati kreativno pisanje, pripremati se za natjecanja i provoditi manje projekte u školi. Učenici se mogu pridružiti virtualnoj učionici na platformi MS Teams. Aktivnosti će se provoditi na daljinu u unaprijed dogovorenim terminima putem zadataka na platformi.


KEMIJE

Dodatna nastava iz kemije izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Dijana Gnječ, a namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda koji žele proširiti znanje iz kemije. Učenici će se pripremati za natjecanje iz kemije.  Učenici se mogu pridružiti virtualnoj učionici na platformi MS Teams. Aktivnosti će se provoditi na daljinu u unaprijed dogovorenim terminima putem zadataka na platformi.


MATEMATIKE

Dodatna nastava iz matematike izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Mirela Puškarić, a namijenjena je učenicima 8. razreda.

Dodatnoj nastavi iz matematike obično pristupaju učenici koji pokazuju veći interes za predmet te svojom upornošću i marljivošću postižu bolji uspjeh u matematici. Ipak, dodatna nastava može biti prilika i za otkrivanje samozatajnih učenika koji imaju visoke sposobnosti logičkog mišljenja i zaključivanja te im sati dodatne nastave mogu pomoći u razvijaju njihove kreativnosti. Dodatna nastava nudi obogaćivanje redovnih matematičkih sadržaja.

Radi se individualno te u grupama. U opuštenoj atmosferi posvećuje se vrijeme složenijim matematičkim problemima kroz različite tipove aktivnosti poput rješavanja složenijih zadataka i problema, obuci u korištenju matematičkih digitalnih alata te pripremi za različite tipove matematičkih natjecanja.

U ovom, završnom razredu osnovne škole pažnja se također polaže i na pripremu učenika za prijemne ispite koje uključuju provjeru znanja iz matematike pri odabiru pojedine srednje škole. Dođite i osjećajte se dobrodošlima!

Tjedni sastanci koji se organiziraju  jednom tjedno u školi, za svaku razrednu skupinu, naizmjenično kroz tri skupine. U preostalom vremenu, kroz MS Teams aplikaciju (sinkrono i asinkrono, videokonferencijskim satovima i/ili osiguranjem obrazovnih materijala putem različitih digitalni alata).

Plavi tjedan: utorkom 11:40 – 12:20  Crveni tjedan: utorak 18:00 - 18:45


NJEMAČKOG JEZIKA

Dodatna nastava iz njemačkog jezika izvannastavna je aktivnost koju vodi profesorica Željka Špehar, a namijenjena je učenicima 8. razreda koji već pohađaju izborni predmet te pokazuju interes i želju za dodatnim znanjem. Učenici će se uglavnom pripremati za natjecanja te će različitim metodama proširiti znanje jezika čime će se ohrabriti za snalaženje i komunikaciju na njemačkom jeziku. Aktivnosti bi bile po potrebi i pozivu online (videokonferencije, zadatci preko platforme MS Teams) uz povremene sastanke u školi.

 

Raspitajte kod svojih učitelja u čemu još možete sudjelovati jer ovo nije sve... i...

PRIDRUŽITE NAM SE


OBAVIJEST


DAN GRADA ZAGREBA


 

(klikni i prolistaj)


31.5.2021.

OŠ Zapruđe


TJEDAN:PLAVI

14.6.2021. - 19.6.2021.

5. i 6. UJUTRO


RASPORED
ZVONA


   ovdje

RADNO VRIJEME ŠKOLEOSNOVNA ŠKOLA ZAPRUĐE


 

 
 
 
 
SPORTSKA AKTIVNOST

🏈 Sportska aktivnost tijekom praznika 🏈


Proljetni baseball kamp na Jarunu

više doznajte ovdje.

OBAVIJEST

 


Proljetni odmor za učenike traje od 2.4. do 9.4.2021.
Nastava započinje 12.4. kada su sedmi i osmi razredi ujutro.

Ukoliko dođe do promjene modela rada, učenici će biti obaviješteni putem školske stranice.

ŠKOLSKI PANO

🟥🟨🟩🟪🟥🟨🟩🟪🟥🟨


ZAVIRITE U NAŠ
ŠKOLSKI PANO
kliknite OVDJE

UPISI PRVAŠA 2020./21.


OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA BUDUĆIH PRVIH RAZREDA


 VAŽNO! MOLIMO RODITELJE KOJI PRIPADAJU UPISNOM PODRUČJU OŠ ZAPRUĐE ZA POPUNJAVANJE UPITNIKA NA POVEZNICI: 

  1. Upitnik o podatcima djeteta dostupan je na poveznici.

Preostale detalje, vezane uz upis učenika, proučite na poveznici: 

          http://os-zaprudje-zg.skole.hr/upisi

Hvala. 
Uprava Škole

DAN ŽENA

Međunarodni dan žena

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

9.02.2021.

VIŠE doznaj na NASLOVNICI


DOGAĐANJA

 e-VEČER MATEMATIKE

3.12.2020.

Detaljnije - pročitajte 

ovdje

 

Koliko je sati?


   

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školske Facebook grupe
KRAJ NASTAVNE GODINE


Poštovani roditelji!

Došao je kraj i ovoj školskoj godini, bremenitoj
poteškoćama koje nismo mogli predvidjeti.

Hvala vam svima na podršci u nastavi na daljinu jer smo svjesni da ju ne bismo mogli održati bez
suradnje s vama.

Nadamo se da će početak školske godine 2020. /2021. biti u školskim
klupama, a ne od kuće, uz računala.

Do ponovnog susreta, 7. rujna 2020., želimo vama i našim učenicima ugodne, zdrave i mirne
ljetne praznike.

 

Učenicima 8. razreda želimo neka upišu školu koju žele te da u njoj budu uspješni i sretni.

Ravnateljica, učitelji i ostali djelatnici OŠ Zapruđe

Čitajmo online!

e-Lektire

 

e-enciklopedije

 

 

e-knjižnica

 

Hrvatski pravopis

Edukativni programi

Program je osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. 

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 

Pogledajte Video

 


 

Centar stranih jezika Angla svojim polaznicima, djeci i odraslima, nudi sve vrste verficiranih tečajeva, od programa općeg i poslovnog jezika pa sve do individualnih tečajeva.

 

Angla na Facebooku 

 


 

Preventivni programi

Program mlijeka u školama

 

Šema školskog voća

 
 
 
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Zapruđe Zagreb / Meštrovićev trg 8a, HR-10000 Zagreb / os-zaprudje-zg.skole.hr / ured@os-zaprudje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju