preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zapruđe Zagreb

NAŠE AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU


 


MAJČIN DAN
 

Klikni na sliku za detalje.

Učenici 2.a i 2. b razreda u produženom boravku su mama izradili darove. Htjeli su ih podsjetiti zašto ih vole najviše na svijetu. Drage mame sretan Vam Majčin dan!


Učiteljica Ivana Kujundžić Lelas

 

 


SRETAN MAJČIN DAN


Prošli tjedan učenici 1.b i 1.c razreda su u produženom boravku obilježili Majčin dan. Vrijedne ruke naših prvašića izradile su čestitke za svoje voljene mame. Čestitke su radili od kolaž-papira i drugih materijala u obliku teglica s cvijećem (tulipani u raznim bojama). Odvezivanjem ukrasne vrpce otvara se čestitka u kojoj se nalazi poruka za mamu. Učenici su pisali prekrasne rečenice o svojim mamama. Primjerice, jedna od tih poruka je: „Mama, volim te do zvijezda i natrag.“

 

Da se mame jako vole, vidi se na fotografijama na kojima učenici koncentrirano i predano rade svoje čestitke. Učenici su uživali i prisjetili se koliko im njihove mame znače. Sretan Majčin dan!

 

 


Učiteljica, Iva Herak

 

 


 

 
Drage naše mame, 
 
hvala vam što ste uvijek tu za nas!
Naše vrijedne ručice 
izradile su buket za vaš dan.
 

      Vaši prvašići


Učiteljica, Suzana Galić

 


NAŠE AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU


 

 

 


🚀 60. GODIŠNJICA PRVOG LETA U SVEMIR 


 

Dana 12.4.2021., u produženom boravku, učenici 1.b i 1.c razreda obilježili su 60 godina od prvog leta čovjeka u svemir.

Učenici su doznali o prvom astronautu u svemiru, Juriju Gagarinu, i o našoj galaksiji. Također su naučili o pripremama astronauta za put u svemir i samom lansiranju raketa te Međunarodnoj svemirskoj stanici i NASA-i. Ponovili smo koji su to planeti u našoj galaksiji i kako izgledaju.
 


Učenici su samostalno izradili svoje astronaute od tuljaka toaletnog papira, kolaž-papira i drugih materijala te su posebno bili kreativni u izradi svojih vanzemaljaca. Uz pomoć učiteljice učenici su izradili raketu s logom razreda i u igri su naši „prvašići-astronauti otputovali u svemir“.

 


Cijeli ovaj tjedan bio je posvećen svemiru za koji su se učenici izrazito zanimali, a posebno im se svidjela pjesma posvećena Juriju Gagarinu koju su učenici svaki dan htjeli slušati u boravku (pjesma o Juriju Gagarinu: https://www.youtube.com/watch?v=nFDQeqlatnU).

 

Vanzemaljci


 


Učiteljica Iva Herak

 

 

 

 

🐰🐰 SRETAN USKRS OD PRVAŠIĆA


 

Dana 1.4.2021. u produženom boravku vrijedne ručice učenika 1.b i 1.c izradile su brojne vesele proljetne kukce, zečeve i piliće od kolaž papira i tuljka od toaletnog papira te ostalih materijala. Također su obojali jaja temperama i ponosno ih objesili na naš uskršnji pano. Ovim putem vam boravkaši žele sretan Uskrs i lijepe proljetne praznike!


Učiteljica Iva Herak

 

 


.🍀.🌷. SRETAN USKRS ŽELI VAM 2.A  I 2.B  .🍀.🌷.


 

Uskršnje motive pripremili su učenici 2.a i 2.b razreda, u produženom boravku.


Učiteljica Ivana Kujundžić Lelas

 

 

 

 


Produženi boravak (3.a i 3.b) u knjižnici


Ujedinjeni narodi proglasili su 2012. godine Međunarodni dan sreće koji se slavi diljem svijeta 20. ožujka. U knjižnici smo čitali prigodne slikovnice i razgovarali o tome da sreća ne dolazi uvijek sama po sebi, već da ovisi i o nama odnosno onome što svakodnevno činimo te da zapravo možemo naučiti kako biti sretni učeći koje aktivnosti su te koje u nama pobuđuju sreću. Potom smo te aktivnosti pokušali oslikati na straničnicima. S obzirom na proteklu stresnu godinu, zaključili smo da moramo više brinuti o mentalnom zdravlju, pokušati zadržati što optimističniji stav i ne zaboraviti uživati u djetinjstvu.

 


Pripremila, knjižničarka Vanja

 

 


DAN RUŽIČASTIH MAJICA


 

 

Učenici 1.b i 1.c razreda, osnovne škole Zapruđe su u produženom boravku obilježili Dan ružičastih majica (Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja). Imali smo nekoliko pedagoških i likovnih radionica u kojima su učenici osvijestili opasnost nasilnog ponašanja i naučili kako prepoznati takvo ponašanje. Nakon likovne radionice o stripu u kojoj su naučili osnove stripa i kako izraditi kraći strip, učenici su samostalno izradili stripove s mogućim situacijama nasilnog ponašanja pod naslovom „Stop nasilju!“ Uz pomoć učiteljice, učenici su izradili plakat „Ruke prijateljstva“ i osvijestili važnost prijateljstva i zajedništva.Učiteljica Iva Herak

 

 

 

 


SVJETSKI DAN DIVLJINE


 

 

U srijedu 3.3.2021. godine, učenici 1.b i 1.c razreda su u produženom boravku obilježili Svjetski dan divljine (za ugrožene životinjske vrste). Učenici su naučili koje su to divlje životinje, o njihovim staništima i zbog čega su pojedine vrste ugrožene. Također su naučili gdje žive te životinje i kako možemo očuvati njihov okoliš. Uz nekoliko PowerPoint prezentacija, učenici su nacrtali nekoliko crteža divljih životinja i njihovih okoliša te su izradili origami u obliku slona koji im se, od divljih životinja, najviše svidio.


Učiteljica Iva Herak

 

 

 


Proljeće u produženom boravku 1.a i 1.c razreda.


 


Učiteljica, Suzana Galić

 

 

 


Dan hrvatske glagoljice


 

Učenici 2. a i 2. b razreda u produženom boravku obilježavali su Dan hrvatske glagoljice u sklopu grupe Mladi kaligrafi. Učenici su toplo-hladnim bojama trebali naslikati prvo slovo svog imena, što su uspješno i napravili.

 


 Učiteljica, Ivana Kujundžić Lelas

 

                                                                                                                                           


heart...VALENTINOVO U ŠKOLI ...heart


U 2.a i 2.b

 

 


heart...VALENTINOVO U ŠKOLI ...heart


Učenici produženog boravka 1., 3. i 4. razreda pisali su kratke pjesme uoči Valentinova i to vrste pjesama zvane činkvine. Što sve učenici vežu uz pojam ljubav ili Valentinovo, možete vidjeti u njihovim dražesnim stihovima.

 


Učiteljica, Adela Vuk

 

 

 

 

 

 


heart...NAŠE PRVO VALENTINOVO U ŠKOLI...heart1.a i 1.c


Učiteljica, Suzana Galić

 


DAN SIGURNIJEG INTERNETA


...1.b...

U utorak 9. veljače 2021. godine učenici 1.b razreda obilježili su Dan sigurnijeg interneta različitim aktivnostima.

Pogledali su kratki animirani film o sigurnosti djece na internetu te kroz razgovor smislili savijete za sigurno korištenje interneta. Naučili su različite zanimljivosti uz pomoć interaktivnog stripa, riješili kviz i na kraju nacrtali vesela računala te aplikacije koje su im poznate.

 


Učiteljica Zvjezdana Budoš Mlinac

 

 

 


DAN SIGURNIJEG INTERNETAUčenici 3. a razreda, osnovne škole Zapruđe su 9. veljače obilježili su Dan sigurnijeg interneta na satu razredne nastave radionicom i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Razgovarali su i o internetskom bontonu te i izradili stripove s mogućim situacijama i savjetima svojim vršnjacima vezanim uz sigurnost na internetu.
 


Učiteljica, Iva Čorić

 

 


DAN SIGURNIJEG INTERNETA


 

PRODUŽENI BORAVAK - 2. a  i  2. b 


Učenici 2. a i 2.b razreda u produženom boravku učili su puno o sigurnosti na Internetu.

Jako im se svidjela Netica i njeni prijatelji (https://drive.google.com/file/d/1GWItYZ0cuDJbFziUcrrrpokxJy_qNtri/view )
pa su odlučili svakom prijatelju napisati nekoliko savjeta o sigurnosti na Internetu.


Učiteljica, Ivana Kujundžić Lelas

 

 


PRODUŽENI BORAVAK - 1. a  i  1. c 


 

Učenici produženog boravka su kroz slikovnicu Sligurni s Neticom i malu radionicu saznali što mogu učiniti ako se osjete nesigurno na internetu.

 


Učiteljica, Suzana Galić

 

 


Svjetski dan školske igre (Global School Play Day)


 

Učenici produženog boravka 1., 3. i 4. razreda su 3.2. obilježili Svjetski školski dan igre (Global School Play Day) koji se 3. veljače obilježava svake godine u školama cijeloga svijeta.

Taj dan su učenici u produženom boravku imali jedan vrlo važan zadatak, a to je provesti dan igrajući se kako god žele i s kim god žele.

Igra je vrlo važna za razvoj djece kojom istražuju svijet i otkrivaju svoje mogućnosti pa je upravo iz tog razloga ovaj dan i obilježen. Djeca su mogla donijeti u školu svoje igračke, ali jedini uvjet je bio da to nisu elektroničke igre. Taj dan nije bilo pravila, organiziranja vremena i načina za igru jer su učenici imali slobodu birati igre i organizirati svoje vrijeme za igru unutar škole i izvan nje.

Sam Platon je izjavio: “Bolje ćete upoznati nekoga za jedan sat igre, nego kroz cijelu godinu razgovora.”

 

Učiteljica: Adela Vuk


 

 

COLOR OUR COLLECTION


 

 

 

Učenici 2. a I 2.b razreda u produženom boravku pridružili su se međunarodnoj kampanji Color Our Collection u sklopu koje su obojili bojanku iz digitalne zbirke NSK. U bojanki se nalazi 13 crno bijelih grafika, crteža I zemljopisnih karata.

 


Učiteljica Ivana Kujundžić Lelas

 
 
 
 

VUKOVAR


Produženi boravak 1.a i 1.c zapalio je svijeće za Vukovar.
 
 
 
Učiteljica: Suzana Galić

 

 

 


Dan jabuka 2020.


 e Twinning projekt

Učenici 2. a i b razreda u produženom boravku sudjelovali su u eTwinning projektu Dan jabuka 2020. O jabukama smo naučili zašto su jako zdrave, što sve možemo od jabuka napraviti, uzrečice i zanimljivosti o njima te smo se upoznali s raznim sortama jabuka.

Svoje znanje provjerili smo pomoću Web alata Plickers. Pobjednica kviza za nagradu je dobila jednu sočnu jabuku.

 

 

Učenici su i crtali jabuke, a neki su napravili i stripove. Svi zajedno sudjelovali su u izradi 3D jabuke quilling tehnikom. Papirnate trakice motali smo na štapove za ražnjiće i na kraju zalijepili.

 

Učiteljica: Ivana Kujundžić Lelas


 

 

 


SPISATELJ POSTATI MOŽEŠ


Učenici produženog boravka su postali spisatelji te posvetili stihove jeseni i mjesecu listopadu kroz akrostihove. Kako su bili inspirirani, možete vidjeti u prezentaciji.

 

https://view.genial.ly/5f8ace4e01a73210ef118772/presentation-mjesec-hrvatske-knjige

Učiteljica: Adela Vuk

15. listopad 2020.uz Mjesec hrvatske knjige


 

 

 


Dani zahvalnosti za plodove zemlje


Produženi boravak 1.a i 1.c

Nakon što su učenici kroz priču saznali kako nastaje kruh "Od zrna pšenice do kruha", zasukali su rukave i nacrtali svoje kuharske kape igrajući se s ravnim i zakrivljenim crtama te osnovnim bojama.

 

14. listopada 2020.


  Poslušajte po želji dječju pjesmu Pekar    


Učiteljica , Suzana Galić

 

 


mALi pRvAŠi 


Učenici produženog boravka 1.a i 1.c bili su vrijedni te su izradili od glinamola i čačkalica geometrijska tijela - piramidu i kvadar. 

 

  

     

 ​ 

 

  

5. listopada 2020.


Učiteljica, Suzana Galić

 

 


OBAVIJEST


DAN GRADA ZAGREBA


 

(klikni i prolistaj)


31.5.2021.

OŠ Zapruđe


TJEDAN:PLAVI

14.6.2021. - 19.6.2021.

5. i 6. UJUTRO


RASPORED
ZVONA


   ovdje

RADNO VRIJEME ŠKOLEOSNOVNA ŠKOLA ZAPRUĐE


 

 
 
 
 
SPORTSKA AKTIVNOST

🏈 Sportska aktivnost tijekom praznika 🏈


Proljetni baseball kamp na Jarunu

više doznajte ovdje.

OBAVIJEST

 


Proljetni odmor za učenike traje od 2.4. do 9.4.2021.
Nastava započinje 12.4. kada su sedmi i osmi razredi ujutro.

Ukoliko dođe do promjene modela rada, učenici će biti obaviješteni putem školske stranice.

ŠKOLSKI PANO

🟥🟨🟩🟪🟥🟨🟩🟪🟥🟨


ZAVIRITE U NAŠ
ŠKOLSKI PANO
kliknite OVDJE

UPISI PRVAŠA 2020./21.


OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA BUDUĆIH PRVIH RAZREDA


 VAŽNO! MOLIMO RODITELJE KOJI PRIPADAJU UPISNOM PODRUČJU OŠ ZAPRUĐE ZA POPUNJAVANJE UPITNIKA NA POVEZNICI: 

  1. Upitnik o podatcima djeteta dostupan je na poveznici.

Preostale detalje, vezane uz upis učenika, proučite na poveznici: 

          http://os-zaprudje-zg.skole.hr/upisi

Hvala. 
Uprava Škole

DAN ŽENA

Međunarodni dan žena

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

9.02.2021.

VIŠE doznaj na NASLOVNICI


DOGAĐANJA

 e-VEČER MATEMATIKE

3.12.2020.

Detaljnije - pročitajte 

ovdje

 

Koliko je sati?


   

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školske Facebook grupe
KRAJ NASTAVNE GODINE


Poštovani roditelji!

Došao je kraj i ovoj školskoj godini, bremenitoj
poteškoćama koje nismo mogli predvidjeti.

Hvala vam svima na podršci u nastavi na daljinu jer smo svjesni da ju ne bismo mogli održati bez
suradnje s vama.

Nadamo se da će početak školske godine 2020. /2021. biti u školskim
klupama, a ne od kuće, uz računala.

Do ponovnog susreta, 7. rujna 2020., želimo vama i našim učenicima ugodne, zdrave i mirne
ljetne praznike.

 

Učenicima 8. razreda želimo neka upišu školu koju žele te da u njoj budu uspješni i sretni.

Ravnateljica, učitelji i ostali djelatnici OŠ Zapruđe

Čitajmo online!

e-Lektire

 

e-enciklopedije

 

 

e-knjižnica

 

Hrvatski pravopis

Edukativni programi

Program je osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. 

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 

Pogledajte Video

 


 

Centar stranih jezika Angla svojim polaznicima, djeci i odraslima, nudi sve vrste verficiranih tečajeva, od programa općeg i poslovnog jezika pa sve do individualnih tečajeva.

 

Angla na Facebooku 

 


 

Preventivni programi

Program mlijeka u školama

 

Šema školskog voća

 
 
 
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Zapruđe Zagreb / Meštrovićev trg 8a, HR-10000 Zagreb / os-zaprudje-zg.skole.hr / ured@os-zaprudje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju