preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zapruđe Zagreb

 

 

PROJEKTNI DAN EKO GRUPE - FLORAART


 

Cilj sudjelovanja Eko grupe na Floraartu 2019. je osvještavanje javnosti o potrebi recikliranja te prezentiranje radova Eko grupe.

Učenice su izradile reciklirani papir. Prvo se papir usitni, a zatim se dodaju škrob ili ljepilo, pet kapi prehrambene boje, 3 kapi eteričnog ulja i jedan decilitar vode. Pomoću ručnog miksera sadržaj se usitni u lavoru dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesa se procijedi kroz najlonsku čarapu zavezanu za vješalica koja predstavlja sito. Procjeđena masa nakon toga se stavlja na masni papir za pečenje i dlanom ravnomjerno rasporedi. Masu se prekrije s masnim papirom za pečenje i kuhinjskom krpom te se ispegla. Papir se osuši kroz nekoliko dana i ukrasi sa sasušenim biljkama.

Osim recikliranog papira, učenice su dijelile letke sa savjetima koji potiču ekološku osviještenost i navike u svakodnevnom životu.

Učenice su izradile prirodnu kozmetiku i prirodna sredstva za čišćenje.

Za izradu prirodnog omekšivača za rublje pomiješa se 100g sode bikarbone, 2dL vode i 800mL alkoholnog octa te se doda 20 kapi eteričnog ulja (koje nije štetno za okoliš) i spreme u predviđenu bocu.

Za izradu prirodnog deterdženta pomiješa se naribani prirodni sapun sa 7 litara vruće vode, dodaju se 2 šlice sode (natrijev karbonat) i 20 kapi eteričnog ulja. Za izradu prirodnog dezodoransa pomiješaju se  4 žlice kokosovog ulja, 4 žlice soda bikarbone i 4 žlice škroba te se doda 5 kapi okusa vanilije za kolače.

Za izradu prirodnog balzama pomiješa se 10 g kokosova ulja, 5 kapi okusa maline za kolače i griju se u vodenoj kupelji te izliju u posudice.

Izrađeni su i manji testeri kako bi se potaklo javnost na njihovo korištenje.

Uz Eko grupu sudjelovala je i Eko grupa nižih razreda koja je predstavila lutke koje se izrađivali učenici te plodovi školskog vrta. Posjećenost je bila dobra i učenice ponosne.


SRETAN ROĐENDAN

 

Koliko je sati?


   

OŠ Zapruđe


TJEDAN: PLAVI 

 kombinirana nastava
u učionici i na daljinu 

1.06.2020.- 05.06.2020.


RADNO VRIJEME ŠKOLEOSNOVNA ŠKOLA ZAPRUĐE

 

RASPORED

  ZVONJENJA

      pogledajte  ovdje.


 

 
 
 
 
Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školske Facebook grupe
Edukativni programi

Program je osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. 

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 

Pogledajte Video

 


 

Centar stranih jezika Angla svojim polaznicima, djeci i odraslima, nudi sve vrste verficiranih tečajeva, od programa općeg i poslovnog jezika pa sve do individualnih tečajeva.

 

Angla na Facebooku 

 


 

Čitajmo online!

e-Lektire

 

e-enciklopedije

 

 

e-knjižnica

 

Hrvatski pravopis

Preventivni programi

Program mlijeka u školama

 

Šema školskog voća

 

Centar za poremećaje hranjenja

Home

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Zapruđe Zagreb / Meštrovićev trg 8a, HR-10000 Zagreb / os-zaprudje-zg.skole.hr / ured@os-zaprudje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju