preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zapruđe Zagreb

 > Projekti  > Erasmus+
 

 Što je Erasmus+ ?

 


Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja - opće obrazovanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih, osposobljavanja - strukovno obrazovanje i osposobljavanje, mladih i sporta.

 

Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zajedno s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije potiče škole na uključivanje u ovakve vrste programa.

 


 

Erasmus+ u našoj školi


Naša je škola uključena već dulji niz godina u Erasmus+ program kroz dva međunarodna projekta:

 

1. European Citizenship - Shaping a Transnational Identity ili Građanin Europe - od nacionalnog do europskog identiteta


 • Riječ je o trogodišnjem projektu iz skupine ERASMUS+ KA2 programa Agencije za mobilnost i programe Europske unije – Strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanjau koji smo se uključili 2017., a koji traje do 2020. godine. 
 • Bazično projekt se bavi procesom globalizacije, migracijskim valovima, vjerski i etnički motiviranim sukobima kao poticajem za promicanje multikulturnog obrazovanja, razvoja ključnih kompetencija učenika i učitelja, s naglaskom na digitalnu i medijsku pismenost, komunikaciju na materinjem i stranom jeziku, promicanje demokratskih vrijednosti, socijalne osjetljivosti i dijaloga te isticanjem različitosti kao bogatstva.
 • Sudionici su škole iz Estonije, Finske, Hrvatske, Mađarske, Njemačke i Španjolske. Zemlja koordinator jest Njemačka.
 • Glavni projektni cilj je da učenici obuhvaćeni projektom razviju svijest o potrebi stvaranja zajedničkog identiteta koji se temelji na razumijevanju, a bez potrebe odustajanja od vlastitog identiteta  ili osporavanja tuđeg.

 • Projektni ciljevi realiziraju se kroz niz aktivnosti s učenicima različitog uzrasta te tematske susrete u partnerskim zemljama.

 • Aktivnosti i susreti uključuju angažman u četiri osnovna područja – komunikacija i suradnja, interkulturalnost, socijalna osjetljivost i dijalog te medijska i digitalna pismenost. 

 • Projekt prati osmišljavanje niza aktivnosti, kontinuirana suradnja projektnih timova svih zemalja partnera, opsežno i redovito dokumentiranje, informiranje i izvještavanje svih projektnih aktivnosti na različitim razinama – školskoj, lokalnoj, nacionalnoj i europskoj. 

 • Više o redovnim projektnim aktivnostima vezanim uz trenutni projekt saznajte ovdje.

 • Međunarodna web stranica projekta se nalazi ovdje

 

2. Inspiring Studies and Future Careers    


 • OŠ Zapruđe od 2014. - 2017. bila je uključena u projekt pod nazivom „Inspiring studies and future careers“ ili „Poveznica obrazovanja i izbora mog budućeg zanimanja“. Projekt je proglašen iznimno uspješnim od strane EU tijela za evaluaciju projekata.
 • Cilj projekta bio je pomoći učeniku da se što ranije usmjeri na stjecanje kompetencija za izbor svog budućeg zanimanja.
 • Projekt se financirao sredstvima Europske unije, trajao je tri godine te uključivao pet zemalja partnera: Estoniju, Finsku, Španjolsku, Njemačku te Hrvatsku.
 • Sve zemlje partneri tijekom provedbe projekta surađivale su kroz niz zajedničkih aktivnosti.
 • One su uključivale i međusobne susrete te razmjenu djece i učitelja u trajanju od 5 do 7 dana.
 • Učenici naše škole tako su kroz niz aktivnosti imali priliku stjecati znanje, iskustvo i vještine koje će im pomoći u odabiru njihova budućeg zvanja, moći će upoznavati kulturu i jezik zemalja pertnera, razvijati digitalne kompetencije i biti aktivni u praćenju tržišta rada te mogućnosti koje im nudi.
 • Sve rezultate projekta pogledajte na WEB stranici projekta: http://ka2inspiringstudies.wixsite.com/erasmus/inspiring-studies

 

 

Europske škole - partneri 


Želite li saznati više o našim partnerskim školama, odaberite:

 


SRETAN ROĐENDAN

 

Koliko je sati?


   

OŠ Zapruđe


TJEDAN: PLAVI 

 kombinirana nastava
u učionici i na daljinu 

1.06.2020.- 05.06.2020.


RADNO VRIJEME ŠKOLEOSNOVNA ŠKOLA ZAPRUĐE

 

RASPORED

  ZVONJENJA

      pogledajte  ovdje.


 

 
 
 
 
Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školske Facebook grupe
Edukativni programi

Program je osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. 

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 

Pogledajte Video

 


 

Centar stranih jezika Angla svojim polaznicima, djeci i odraslima, nudi sve vrste verficiranih tečajeva, od programa općeg i poslovnog jezika pa sve do individualnih tečajeva.

 

Angla na Facebooku 

 


 

Čitajmo online!

e-Lektire

 

e-enciklopedije

 

 

e-knjižnica

 

Hrvatski pravopis

Preventivni programi

Program mlijeka u školama

 

Šema školskog voća

 

Centar za poremećaje hranjenja

Home

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Zapruđe Zagreb / Meštrovićev trg 8a, HR-10000 Zagreb / os-zaprudje-zg.skole.hr / ured@os-zaprudje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju