preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zapruđe Zagreb

 > Dobrodošli  > Putopisi
Posjet Španjolskoj - Erasmus+ projekt

U ovoj školskoj godini, 2017./2018., u našoj je školi  započet  novi projekt iz programa Erasmus+, Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Projekt pod imenom European Citizenship – shaping transnational identity  trogodišnji je projekt koji provodimo u suradnji s još pet europskih zemalja – Estonijom, Finskom, Mađarskom, Njemačkom i Španjolskom.

Projekt se bavi procesom globalizacije, migracijskim valovima, vjerski i etnički motiviranim sukobima kao poticajem za promicanje multikulturalnog obrazovanja, razvoja ključnih kompetencija učenika i učitelja, s naglaskom na digitalnu i medijsku pismenost, komunikaciju na materinjem i stranom jeziku, promicanje demokratskih vrijednosti, socijalne osjetljivosti i dijaloga te isticanjem različitosti kao bogatstva. 

 

 

U sklopu planiranih projektnih aktivnosti, u nedjelju 22. travnja 2018. u ranim jutarnjim satima, četvero naših učenika - Leona Bojadžija, Bartol Crnjak, Karlo Ostojić i Sara Radočaj  otputovali su na sedmodnevnu razmjenu učenika u španjolsku pokrajinu Murciju. U pratnji školske pedagoginje, Izete Colarić te prof. matematike i fizike Milane Arbutina boravit će tamo tjedan dana.

Osim za upoznavanje kulture i običaja te života drugih učenika, prilika je to za razmjenu znanja i iskustava sudionika svih zemalja partnera. Učenici će imati priliku upoznati španjolski školski sustav kroz sudjelovanje na nastavi, sudjelovati u različitim učeničkim izlaganjima i diskusijama te radionicama na temu življenja demokracije u školi, zemlji te Europskoj uniji. Jednako tako posjetit će i različite institucije koje svojim djelovanjem dotiču teme samog projekta.

 

Welcome ceremony, IES Sabina Mora school library, Roldan - Murcia

 

Osnovni cilj projekta je da učenici obuhvaćeni projektom razviju svijest o potrebi stvaranja zajedničkog identiteta koji se temelji na razumijevanju, a bez potrebe odustajanja od vlastitog identiteta ili osporavanja tuđeg.

Osim kroz mobilnosti učenika i učitelja, projektni ciljevi se ostvaruju kroz tjedne susrete učenika u školi. Veći broj učenika različitih dobnih skupina uključen je u projekt. Oni kroz raznolik sadržaj, zadatke i terensku nastavu saznaju više, kako o pojedinim zemljama, tako i o temama samog projekta. Posebna vrijednost ovakvih aktivnosti je međuvršnjačka suradnja, timski rad, prezentacijske aktivnosti i dr.

Našim putnicima želimo ugodan boravak i sretan povratak uz želju da se u svoju zemlju vrate obogaćeni novim iskustvima i sklopljenim brojnim novim prijateljstvima!  

 

Croatian students together with their hosts


 

 


SRETAN ROĐENDAN

 

Koliko je sati?


   

OŠ Zapruđe


TJEDAN: PLAVI 

 kombinirana nastava
u učionici i na daljinu 

1.06.2020.- 05.06.2020.


RADNO VRIJEME ŠKOLEOSNOVNA ŠKOLA ZAPRUĐE

 

RASPORED

  ZVONJENJA

      pogledajte  ovdje.


 

 
 
 
 
Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školske Facebook grupe
Edukativni programi

Program je osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. 

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 

Pogledajte Video

 


 

Centar stranih jezika Angla svojim polaznicima, djeci i odraslima, nudi sve vrste verficiranih tečajeva, od programa općeg i poslovnog jezika pa sve do individualnih tečajeva.

 

Angla na Facebooku 

 


 

Čitajmo online!

e-Lektire

 

e-enciklopedije

 

 

e-knjižnica

 

Hrvatski pravopis

Preventivni programi

Program mlijeka u školama

 

Šema školskog voća

 

Centar za poremećaje hranjenja

Home

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Zapruđe Zagreb / Meštrovićev trg 8a, HR-10000 Zagreb / os-zaprudje-zg.skole.hr / ured@os-zaprudje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju