preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zapruđe Zagreb

Iz povijesti škole

             

 24. lipnja 1965. godine Skupština općne Remetinec donijela je Rješenje o osnivanju Osnovne škole Zapruđe sa sjedištem u Zapruđu. Prva sjednica Nastavničkog vijeća održana je 24. kolovoza 1965. godine u prostorijama Osnovne škole Trnsko (tada Krešo Rakić), jer zgrada škole u Zapruđu još nije bila dovršena.

Nastava se održavala u školi Trnsko i po stambenim objektima. Viši razredi polazili su školu u Jakuševcu. Prijevoz učenika i nastvnog osoblja obavljao se autobusom iz Trnskog do Jakuševca, a usput su se prevozili i učenici iz Zapruđa i Hrelića.

Dužnost direktora do imenovanja obavljao je g. Dušan Kos, učitelj. Nastavni kadar osiguran je putem natječaja. Za razrednu nastavu primljene su učitelijce: Dobrila Palaversić, Marija Orešćanin, Olga Piacun i Evica Drezga. Za predmetnu nastavu primljeni su: Milka Putrić – nastavnik hrvatskog jezika, Dinka Butorac – profesor engleskog i ruskog jezika, Hedviga Iljadica – profesor povijesti, Šemsa Tartaro – profesor geografije, Barbara Friščić – nastavnik biologije i kemije, Vjekoslava Matovina – nastavnik matematike i fizike, Štefanija Majetić – nastavnik tjelesnog odgoja i Ljudevit Adamek – nastavnik glazbenog odgoja. Za područna odjeljenja primljeni su učitelji: Nevenka Lukić za prvi i drugi razred, a za treći i četvrti Mato Lukić. Voditeljica turnusa nižih razreda bila je učiteljica Dobrila Palaversić, a starijih razreda Vjekoslava Matovina. Za tajnika škole izabran je Drago Pavuk. 1. rujna 1955. godine otvorila su se vrata nove školske uzgrade u Zapruđu, a službeno je otvorenje bilo 26.

11. 1966. u 10 sati. U sastavu OŠ Zapruđe bila su područna odjeljenja iz Jakuševca, a dolazili su k nama i učenici iz Sopota i Utrina. Školske godine 1969./70. uvodi se treća smjena zbog velikog broja učenika, a tijekom 1970./71. učenici iz Utrina odvajaju se u zasebnu ustanovu, Osnovnu školu Mladost. Do njezine izgradnje, nastava se za njih i dalje održavala u našoj zgradi. Broj učenika raste iz godine u godinu, sve do 1975./76., kada je školu pohađalo 1342 učenika smještenih u 45 odjela (24 niža i 21 viši). Od tada broj kontinuirano opada.

1985./86. imamo 1041 učenika u 32 odjela, a ove školske godine samo 484 učenika u 23 razredna odjela. Važno je napomenuti da školske godine 1980./81. dolaze prvi učenici iz novoizgrađenog naselja Središća (124 učenika). Broj učenika iz Središća oscilira tako da je najveći broj bio 1984./85., kada je našu školu pohađalo 384 učenika iz Središća, a danas ih ima 113.

Značajno je istaknuti da se od školske godine 1967./68. uz razredne i predmetne učitelje uvodi i radno mjesto pedagoga škole, koji je na samom početku uvošenja bio i zamjenik direktora. Kao istaknuti odgojno-obrazovni djelatnik i voditelj Pedagoškog savjeta, izabrana je Vjekoslava Matovina, nastavnica matematike i fizike. Njezinim odlaskom na dužnost direktora u OŠ Travno 1. listopada 1977., na radno mjesto pedagoga dolazi Marica Kljaković, profesor hrvatskoga jezika i pedagogije, nakon koje do danas na tome mjestu radi Izeta Colarić, prof. hrvatskoga jezika i pedagogije.

Samo tri godine kasnije, u želji da se pomogne u odgoju djece s teškoćama u razvoju, uz pedagoga se uvode i tri defektologa – logopeda: prof. Ljubica Smiljanić, Sanja Avdagić i profesor Darko Katenski, kojeg kasnije zamjenjuje prof. Ljiljana Šiljak. Navedeni defektolozi svoje radne zadatke ostvaruju i u ostalim školama Novoga Zagreba, a u našoj školi poslove logopeda – defektologa sve do odlaska u mirovinu 2009. obavljala je Ljubica Smiljanić. Sada je na tom mjestu Mihaela Mihetec, prof. defektolog – logoped. 1985. godine na radno mjesto knjižničara prvi put dolazi stručna suradnica – knjižničarka Dijana Čupić, koja je i danas na tom radnom mjestu. Do tada su na radnom mjestu knjižničara radili profesori hrvatskoga jezika.

 


 


OBAVIJEST


DAN GRADA ZAGREBA


 

(klikni i prolistaj)


31.5.2021.

OŠ Zapruđe


TJEDAN:PLAVI

14.6.2021. - 19.6.2021.

5. i 6. UJUTRO


RASPORED
ZVONA


   ovdje

RADNO VRIJEME ŠKOLEOSNOVNA ŠKOLA ZAPRUĐE


 

 
 
 
 
SPORTSKA AKTIVNOST

🏈 Sportska aktivnost tijekom praznika 🏈


Proljetni baseball kamp na Jarunu

više doznajte ovdje.

OBAVIJEST

 


Proljetni odmor za učenike traje od 2.4. do 9.4.2021.
Nastava započinje 12.4. kada su sedmi i osmi razredi ujutro.

Ukoliko dođe do promjene modela rada, učenici će biti obaviješteni putem školske stranice.

ŠKOLSKI PANO

🟥🟨🟩🟪🟥🟨🟩🟪🟥🟨


ZAVIRITE U NAŠ
ŠKOLSKI PANO
kliknite OVDJE

UPISI PRVAŠA 2020./21.


OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA BUDUĆIH PRVIH RAZREDA


 VAŽNO! MOLIMO RODITELJE KOJI PRIPADAJU UPISNOM PODRUČJU OŠ ZAPRUĐE ZA POPUNJAVANJE UPITNIKA NA POVEZNICI: 

  1. Upitnik o podatcima djeteta dostupan je na poveznici.

Preostale detalje, vezane uz upis učenika, proučite na poveznici: 

          http://os-zaprudje-zg.skole.hr/upisi

Hvala. 
Uprava Škole

DAN ŽENA

Međunarodni dan žena

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

9.02.2021.

VIŠE doznaj na NASLOVNICI


DOGAĐANJA

 e-VEČER MATEMATIKE

3.12.2020.

Detaljnije - pročitajte 

ovdje

 

Koliko je sati?


   

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školske Facebook grupe
KRAJ NASTAVNE GODINE


Poštovani roditelji!

Došao je kraj i ovoj školskoj godini, bremenitoj
poteškoćama koje nismo mogli predvidjeti.

Hvala vam svima na podršci u nastavi na daljinu jer smo svjesni da ju ne bismo mogli održati bez
suradnje s vama.

Nadamo se da će početak školske godine 2020. /2021. biti u školskim
klupama, a ne od kuće, uz računala.

Do ponovnog susreta, 7. rujna 2020., želimo vama i našim učenicima ugodne, zdrave i mirne
ljetne praznike.

 

Učenicima 8. razreda želimo neka upišu školu koju žele te da u njoj budu uspješni i sretni.

Ravnateljica, učitelji i ostali djelatnici OŠ Zapruđe

Čitajmo online!

e-Lektire

 

e-enciklopedije

 

 

e-knjižnica

 

Hrvatski pravopis

Edukativni programi

Program je osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. 

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 

Pogledajte Video

 


 

Centar stranih jezika Angla svojim polaznicima, djeci i odraslima, nudi sve vrste verficiranih tečajeva, od programa općeg i poslovnog jezika pa sve do individualnih tečajeva.

 

Angla na Facebooku 

 


 

Preventivni programi

Program mlijeka u školama

 

Šema školskog voća

 
 
 
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Zapruđe Zagreb / Meštrovićev trg 8a, HR-10000 Zagreb / os-zaprudje-zg.skole.hr / ured@os-zaprudje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju