preskoči na sadržaj
 

NOVOSTI IZ FILMSKE GRUPE 2014.

U filmskoj grupI naše škole uvijek je zabavno i živahno. Trenutno snimamo novi film, a možete nas s kamerom vidjeti svugdje po školi i naselju. Dok smo u iščekivanju nečega novoga, prisjetimo se onoga što smo ostvarili do sada:

 1. Snimili smo 5 filmova: Spot OŠ Zapruđe, Vrijeme je za bajku, Neobičan sat povijesti, Nuspojave i Neobičan dan.
 2. U grupi sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda.
 3. Sastajemo se svaki utorak u 14.30 u učionici br.3 na katu.
 4. Neki učenici pišu scenarije, neki glume, neki snimaju, netko se uvijek nametne kao redatelj, a montažu uče i rade svi po malo.
 5. Filmska je grupa već treću godinu zaredom sudjelovala na državnoj Reviji filmskog i video stvaralaštva djece koja je ove godine imala i međunarodne sudce. Četiri učenice naše škole, Andrea Brkić iz 6.a, Ema Shushka iz 6.b, Lucija Rajković iz 6.b i Paula Filipec iz 8.b predstavljale su našu školu četiri dana na Reviji koja se održavala u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu. Tamo su pogledale stotinjak filmskih ostvarenja djece iz Hrvatske, a naše su filmove predstavljale.
 6. Svoje filmove prikazivali smo i na Danima Zapruđa.
 7. Na kraju prošle školske godine održali smo svoju malu školsku dodjelu Oskara za najbolje filmove i glumce.
 8. U petak 21.11.2014. na HTV 2 prikazuje se emisija Školski sat na kojoj će  naše učenice govoriti o našoj filmskoj grupi. Jutarnja je emisija u 9 sati, a popodnevna repriza u 16 sati.

GLEDAJTE NAS!

Crno bijela vježba

Iz filma Neobičan dan

Iz filma Nuspojave

Iz filma Vrijeme je za bajku

 

 

OSVRT NA SNIMANJE FILMA NEOBIČAN DAN

Nekima je snimanje filmova naporan posao jer se neke scene moraju puno puta ponavljati, no meni nije tako. Ja volim glumiti pa mi to nije problem.

Neki misle da je lako napraviti film i da se on napravi za 2-3 tjedna. Istina je da se snima i montira i dva do tri mjeseca.

Snimanje ovog filma bilo je zabavno jer su ključni dio filma bili profesori, pa ih je bilo zanimljivo gledati kako se snalaze u poziciji učenika. A nama je bilo zanimljivo biti „profesor profesorima“.

Zanimljivo je to da je scena u kojoj su profesori u razredu bila snimljena pod malim odmorom (2 min.), a neke kratke i naizgled jednostavne scene snimali smo više dana.

LUCIJA RAJKOVIĆ, 7. RAZRED, OŠ ZAPRUĐE

 

 

OSVRT NA SNIMANJE FILMA NUSPOJAVE

 

Nuspojave je naziv interesantnog

filma s naglim zapletom! Film je

kreativan i u njemu glume mnogi

glumci (UKLJUČUJUĆI MRAVE).

 

 ZABAVNI TRENUTCI TIJEKOM SNIMANJA FILMA

Jako smo se zabavili tijekom snimanja filma, sve je bilo super, ali evo nekih NAJBOLJIH trenutaka tijekom snimanja:

 1. Igra sa živahnim mravima i samo hvatanje mrava
 2. Snimanje scena, ne samo u školi, nego i u centru Zapruđa
 3. Smišljanje ideja

DOSADNI TRENUTCI :( :( :(
Bilo nam je super tijekom izrade filma, ali ima jedan dosadni dio!

 1. ČEKANJE NA IZRADU KOMPLETNOG FILMA!!!

EMA SHUSHKA, 6.B OŠ ZAPRUĐE

 

 

O FILMU NUSPOJAVE...

Na scenariju smo radili dugo jer je bilo jako teško smisliti kako će se radnja filma odvijati, kako će završiti itd. Dovršavali smo i usavršavali ovaj film cijelu jednu godinu. Ja sam u njemu glumila doktoricu i mnogo puta sam trebala to ponoviti bez smiješka i ozbiljnim glasom kao na reklami, što  je bilo jako teško. Film je snimala filmska grupa i svi smo bili uključeni, a svidjelo mi se što su se u film uključili i drugi učenici naše škole koji su također pomogli. Jako smo se trudili priču učiniti što zanimljivijom i boljom pa mislim da je na kraju ispalo poprilično dobro.

 

O FILMU (NE) OBIČAN DAN....

Ovaj film je bio jako zanimljiv zato što smo radili sa jako puno profesora. Naravno, bilo je jako teško glumcima ostati smrtno ozbiljan dok prijetiš svom profesoru jedinicom pa nije bilo rijetko da je netko od naših glavnih glumaca usred kadra puknuo od smijeha. No, upravo to je učinilo ovaj film još uzbudljivijim nama za snimati i raditi na njemu. Scenarij smo smišljali svi i tada je od raznih tema što smo mi nasumično dobacivali nastao film o profesoru Kikiju i njegovom neobičnom danu u školi. Moje mišljenje je da je na kraju ovaj film ispao veoma smiješan i zanimljiv.

 

Paula Filipec, 8. razred, OŠ Zapruđe

  

 

Home

  

Upisi u srednju šk.

KNJIŽNICA


preskoči na navigaciju