preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zapruđe Zagreb

PRVI VRTNI FESTIVAL


 

U petak, 08.06.2018., u našem školskom vrtu - Vrtogradu - će se održati  prvi Vrtni festival u vremenu od 9 do 11 sati.

Uz edukativne radionice i zanimljive igre, učenici će se družiti s volonterima iz raznih Europskih zemalja te iskušati svoje znanje stranih jezika.

Želja nam je da svako godišnje doba u nadolazećim školskim godinama bude obilježeno vrtnim festivalima gdje se učenici i učitelji svih razreda i svi ljubitelji prirode našeg naselja  zajedno druže i uživaju u prirodi i plodovima našeg vrta!

                                                                                              

Vidimo se u Vrtogradu!

 


AKTIVNOSTI: 


 

 Vrtograd

Pridružite nam se u avanturi stvaranja našeg školskog vrta - Vrtograda!


 
Više saznajte na:
 
 

O školskom vrtu - Vrtogradu


Tekst pripremila: Katarina Šarić, učiteljica RN, voditeljica projekta školskog vrta

 

Mali vrtlari su školski vrt započeli uređivati u rujnu školske godine 2016./2017.
Učenici su se sastajali svake srijede, 5. sat u učionici 4.c ili u školskom vrtu (ovisno o vremenskim uvjetima).
Učenici su kroz godinu učili o ekologiji, sudjelovali u kreativnim radionicama izrade putopisa i pravilnika za vrt, organizirali i sudjelovali u komisiji za izbor imena školskog vrta. (Vrtograd).

Učenici su naučili kako posaditi i posijati biljke, što je sve potrebno da bi vrt opstao, sadili su začinsko bilje i cvijeće te pomagali učiteljima u sadnji školskog voćnjaka. U studenom 2016. smo organizirali sadnju školske živice u koju se uključila cijela škola (svaki razred, od 1.-8., dobio je dio živice koji su posadili).

U ožujku 2017. učitelji su posadili voćnjak. Akcija je trajala 4 sata, gdje su se izmjenjivali učitelji u parovima ili trojkama te sadili voćke (jabuke, kruške, mušmule, oskoruše, dunje). U akciji su im se pridružili učnici, a koordinator je bio Mile Drača, voditelj udruge O.A.ZA.

 

U travnju 2017. je održan okrugli stol za ravnatelje osnovnih škola grada Zagreba koje imaju školske vrtove. Raspravljalo se o idejama, problemima pri pokretanju i održavanju vrta te su se razmjenjivali korisni savjeti i kontakti. Također su svi upoznati s našim projektom školskog vrta i budućim planovima.

U svim većim akcijama surađivali smo s udrugom O.A.ZA. i njihovim volonterima (12 volontera iz cijelog svijeta) koju su nam pomagali pri fizičkom radu i pružili nam financijsku potporu te savjete za rad.

Učenici su u svojim razredima podizali ekološku svijest i na satima razrednika podnosili izvještaje o aktivnostima vezanim za školski vrt i na taj način uključivali učenike koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati u malim vrtlarima.

Planovi se nadovezuju na već postojeće planove: izrada povišenih gredica, postavljanje putokaza, izrada senzoričkog puteljka i cvjetnjaka te postavljanje sjenice uz pomoć donatora.

 


SRETAN ROĐENDAN

 

Koliko je sati?


   

OŠ Zapruđe


TJEDAN: PLAVI 

 kombinirana nastava
u učionici i na daljinu 

1.06.2020.- 05.06.2020.


RADNO VRIJEME ŠKOLEOSNOVNA ŠKOLA ZAPRUĐE

 

RASPORED

  ZVONJENJA

      pogledajte  ovdje.


 

 
 
 
 
Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školske Facebook grupe
Edukativni programi

Program je osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. 

ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

 

Pogledajte Video

 


 

Centar stranih jezika Angla svojim polaznicima, djeci i odraslima, nudi sve vrste verficiranih tečajeva, od programa općeg i poslovnog jezika pa sve do individualnih tečajeva.

 

Angla na Facebooku 

 


 

Čitajmo online!

e-Lektire

 

e-enciklopedije

 

 

e-knjižnica

 

Hrvatski pravopis

Preventivni programi

Program mlijeka u školama

 

Šema školskog voća

 

Centar za poremećaje hranjenja

Home

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Zapruđe Zagreb / Meštrovićev trg 8a, HR-10000 Zagreb / os-zaprudje-zg.skole.hr / ured@os-zaprudje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju